Prosim počakaj...

Izdelek

{{var product.name}}

je bil dodan v košarico.

Nadaljuj z nakupom ali Na blagajno
Nadaljuj z nakupom
My Cart
0
0,00 €

V nakupovalni košarici nimaš nobenega izdelka. :-(

Barvanje velikonočnih jajčk

Hojla hop :) Kot že obljubljeno imam tudi danes nekaj zate :) Pri nas sicer prava jajčka ponavadi barva kar moja mami, ker meni vedno vsa popokajo ko jih dam kuhat, ampak za letos sem pa rekla, da jih bom nekaj pa tudi sama pobarvala :) Čeprav so meni še vedno najlepše pobarvana jajčka s pomočjo čebulnih olupkov (pa še vse skupaj je precej naravno, še posebno ker ima moja mami bio čebulo :)), sem se letos spravila barvati jajčka s pomočjo barv za jajčka, ker jih na tak način s pomočjo čebule ne bi mogla pobarvati... Niso mi ratala najbolje, ampak še toliko boljše, ker ti lahko dam nasvet, česa ne narediti (velikokrat to pride bolj prav, kot pa samo navodilo kako nekaj narediti :))

 

Torej kaj potrebuješ za barvanje jajčk:

- Kokošja (ali katera druga) jajčka - barvo za jajčka - trak za zaščito površin pred beljenjem (močnejši kot je boljše je) - peki papir - luknjač/rezalna šablonice - dobra volja :)

Najprej jajčka opereš in jih skuhaš (cca.7 minut, da so v trdo kuhana). Vzameš jih iz vode, obrišeš in pustiš, da se hladijo. Med tem časom pa pripraviš barvo za jajčka po navodilu proizvajalca in pa nalepke za jajčka.

velikonocna-jajcka-1-podpis

Nalepke narediš s pomočjo traku za zaščito površin pred beljenjem, peki papirjem in pa šablonicami/luknjači. Najprej trak prilepiš na peki papir in iz tako dobljenega sendviča izrežeš/izsekaš obliko, ki jo želiš dati na jajčka. Tu lahko uporabiš od komliciranih pa vse do čisto enostavnih oblik. Jaz sem preizkusila oboje.

velikonocna-jajcka-2-podpis

Ko so jajčka že precej ohlajena (so pa še vedno topla oz. odvisno od tega kaj piše v navodilih barve), na njih nalepiš nalepke. In ker je trak nalepljen na peki papir se vse skupaj zelo hitro odlepi od površine, samo lepilo na traku pa je še vedno zelo močno :) Nalepko seveda dobro pritdiš na sam jajček in vse skupaj potopiš v barvo, da se jajček obarva. Jaz sem tu naredila kar nekaj napak in sicer sem vse skupaj namočila v prevročo barvo in potem pustila vse skupaj predolgo notri... Ne samo da se mi barva ni lepo prijela, še celo trak se je preveč zmočil in je šla barva skozi (to lahko vidiš na jajčki s pikicami in pa jajčku z metuljčki). Zadnji jajček z zajčki in pa pirhi, pa sem samo na hitro namočila v že precej hladno barvo in dobila zelo lep odtisek. Je pa tudi res, da sem si izbrala ravno oranžno barvo... Mogoče, če bi delala z modro ali zeleno, ki sta bolj močni, bi vse skupaj prišlo lepše do izraza :)

velikonocna-jajcka-3-podpis

Čeprav se mogoče sliši komplicirano barvanje, pa je v resnici povsem enostavno in lahko jajčka barvate skupaj z otroki in prepričana sem, da bodo uživali v tem :) Poleg tega pa lahko uporabiš tudi pripomočke, ki jih imaš doma :)

velikonocna-jajcka-4-podpis

To je za danes vse iz moje strani... Oglasi se tudi jutri, ko imam zate še eno zanimivo velikonočno objavo :) Do takrat pa se imej kar se da lepo in uživaj v dnevu. Pozdravček,

podpis

Komentiraj

* obvezna polja

« Nazaj