Prosim počakaj...

Izdelek

{{var product.name}}

je bil dodan v košarico.

Nadaljuj z nakupom ali Na blagajno
Nadaljuj z nakupom
My Cart
0
0,00 €

V nakupovalni košarici nimaš nobenega izdelka. :-(

Delavnica z distress blazinicami #1

naslov-na-blogu-dan-1
  • Distress blazinice so ene izmed najboljših in definitivno meni najljubših blazinic za štampiljke na tržišču. Zakaj? Ker jih lahko uporabiš na toliko različnih načinov. Sedaj pa se jih dobi tudi v manjših dimenzijah in tako so še bolj dostopne vsem, ki bi jih želeli imeti. Dobi se jih v kar 48 čudovitih barvah od živih, nežnih do bolj nevtralnih.
 
  • Udeležila sem se več tečajev, ki jih je organiziral Tim Holtz, ki je same blazinice tudi "izumil", in na enem nam je zaupal zgodbo o "rojstvu Distress blazinic". Tim Holtz je zaposlen kot kreativni direktov pri podjetju Ranger. In ko so ga kot na novo zaposlenega v podjetju vprašali, kakšen izdelek bi pa on naredil? In opisal je distress blazinice. Potem pa ko so ga vprašali po barvi, pa je rekel: "To rjavo, in to rjavo, in tako rjavo, pa mogoče črno in še ta odtenek rjave." In vsi so ga čudno gledali kaj potrebuje toliko rjavih odtenkov.
  distress-ink-blazinice-posevno  
  • Toliko odtenkov rjave je seveda potreboval, da je lahko z njimi ustvaril čudovita ozadja, kjer se barve med seboj zelo zelo prelivajo. In čeprav so bile na začetku distress blazinice res bolj v rjavkastih oz. naravnih tonih, pa so skozi leta zbirko barv nadgradili in sedaj se jih dobi tako v nežnih kot tudi živih barvah. In ravno zaradi tega so meni še ljubše.
  osnovni-podatki
  • Vse Distress blazinice so na vodni osnovi in tudi, ko so že suhe še vedno reagirajo z vodo. Zaradi te lastnosti, lahko z njimi izvajajo kar nekaj tehnik povezanih z vodo. Poleg tega pa se jih tudi enostavno odstrani oz. opere iz obleke. Ker so nestrupene in brez kislinske so primerne za uporabo na fotografijah. Pa tudi otroci se lahko igrajo z njimi.
distress-blazinica-blazinica
  • Distress blazinice so kvadratne oblike. Večja škatlica je velikosti 5 x 5 cm, manjša škatlica pa velikosti 2,5 x 2,5 cm. Manjše škatlice pridejo v kompletu po 4 barve in so tako cenovno ugodne, kot tudi malo prostora ti zasedejo. Poleg tega, pa jih lahko čisto enostavno pospraviš v lušne kovinske škatlice, ki so namenjene prav shranjevanju malih distress blazinic.
  nasveti
  • Kar nekaj časa je veljajo, da jih je potrebno shranjevati obrnjene nazvdol, kar naj bi omogočilo barvilu, da ostane na vrhu blazinice. Ta mit je razbil proizvajalec Ranger, saj zagotavlja, da so lahko blazinice shranjene kakorkoli, pa bo barvilo vedno lepo razporejeno po sami blazinici.
 
  • Ko se sama Distress blazinica porabi, se jo lahko ponovno napolni s pomočjo distress polnil v enaki barvi. Če pa se ti slučjano kdaj zgodi, da blazinico pozabiš zapreti in se ti zato izsuši, pa jo lahko poškropiš s posebno tekočino, ki ti samo blazinico osveži in je zopet kot nova :)
 
  • Male Distress blazinice kot že rečeno lahko pospraviš v prav posebno škatlico, ki ima prozoren pokrov, kar ti omogoča, da same barve vidiš hitro in razločno. Večje Distress blazinice pa lahko shraniš na več načinov.
 

nasvet-za-shranjevanje-2-1

  • Če imaš več prostora, jih lahko pospraviš na tanke in ozke poličke, ki ti jih lahko izdela kar tvoja boljša polovica. Ali pa sama :) Po želji pa lahko poličke oblečeš še z decoupage tehniko za še lepši učinek :)
  nasvet-za-shranjevanje-1  
  • Distress blazinica z vodo reagira tudi ko je že suha. Zato ti toplo priporočam, da če veš, da boš na izdelku, kjer želiš uporabiti distress blazinico, uporabljala še vodo ali kakšno drugo tekočo snov (npr bleščice v lepilu), ali Distress blazinic ne uporabiš ali pa izdelek prej zaščitiš. Zaščitiš jih lahko s pomočjo posebnega voska Micro glaze, ki ga naneseš zelo tanko plast na del, kjer si uporabila Distress blazinice.
  video-predstavitev-1 podpis-dan-1

Komentiraj

* obvezna polja

« Nazaj