Prosim počakaj...

Izdelek

{{var product.name}}

je bil dodan v košarico.

Nadaljuj z nakupom ali Na blagajno
Nadaljuj z nakupom
My Cart
0
0,00 €

V nakupovalni košarici nimaš nobenega izdelka. :-(

Delavnica z Distress blazinicami #3

naslov-na-blogu-dan-3
  • Distress blazinice so veliko več kot le navadne blazinice za odtiskovanje štampiljk. Naučili smo se že, da Distress blazinice reagirajo z vodo in ravno s to čudovito lastnostjo je povezana tudi današnja tehnika.
 
  • Čisto prvo tehniko z Distress blazinicami, ki sem se jo naučila, je ravno izdelava ozadja. Čeprav jo zadnje čase zelo malo uporabljam, je vseeno zelo uporabna in rezultat je vsakič unikaten in neponovljiv. Mislim, da jo bom ponovno začela veliko bolj uporabljati.
  napis-na-prvi-sliki  
  • Eno ali več barv Distress blazinic naneseš na podlogo (najboljše na Non stick craft sheet podlogo). Naneseš jih kar direktno z blazinico in v količini, ki jo potrebuješ. »Koliko točno?« se boš mogoče vprašala. Če želiš izdelati ozadje za voščilnico, potem naneseš Distress blazinice na površino, ki je malo večja od same osnove za voščilnico.
 
  • Potem samo poškropiš z vodo, da se barve med seboj malo pomešajo in da dobiš lepo prelivanje. Na tako pripravljeno barvo, postaviš papirček in malo potapkaš po njem, da se barva prenese nanj. Najboljši učinek dobiš, če uporabiš akvarelni papir, saj se na njem Distress blazinice, ki so pomešane z vodo, najlepše obnašajo.
  nasvet-perfect-pearls-voda  
  • Po želji lahko narediš samo eno plast, ali pa narediš več plasti in na tak način dobiš bolj tridimenzionalen učinek :) Ta tehnika mi je pa všeč še iz enega razloga:
  misel-okvircek-dan-3  
  • Včasih se mogoče res zgodi, da končni rezultat ni ravno najboljši, vendar se ga da povečini vedno popraviti (npr. papirček uporabiš skupaj s šablonico in tako dobiš čudovito pobarvan izrezek). In tudi barvo, ki ti ostane lahko porabiš, da je ne »mečeš« stran :) Jaz imam ponavadi vedno pri roki še kakšen dodaten papirček s katerim poberem barvo, ki je ostala.
  video-predstavitev-dan-3  
  • V video posnetku sem ti poleg tehnike, prikazala še izdelavo Bonus voščilnice, kjer sem ozadje, ki sem ga dobila s pomočjo Distress blazinic in vode uporabila za samo osnovo.
  bozicno-novoletna-voscilnica-mavelu-rocno-deol-jelencek-distress-blazinice-podpis-1  
  • Ker je ozadje že samo po sebi tako čudovito, sem odtisnila samo še štampiljko s slovenskim napisom z močno črno blazinico in pod napis prilepila ornament z jelenčkom v beli barvi, da samo ozadje še vedno pride lepo do izraza. Voščilnica je zelo primerna za masovno izdelavo in ker bo vsaka drugačna in unikatna, nihče ne bo niti posumil, da si jih naredila več na enkrat :)
  bozicno-novoletna-vosilcilnica-ornament-z-jelenckom-podpis       bonus-voscilnica-nr-2
  • Se spomniš papirčka, s katerim sem pobrala barvo, ki je ostala na podlogi? Malo sem ga še predelala, da sem dobila samo ozadje veliko bolj zanimivo, kot je sprva izgledalo. Iz njega izrezala ornament in ker želim, da na voščilnici do izraza pride Sv. Družina, sem Marijo, Jezuščka in Jožefa izrezala iz črnega papirja. Za napis pa sem uporabila enak napis, kot pri prvi voščilnici. S tem napisom se bomo še velikokrat srečali, ker je meni najboljši iz Božično novoletne serije Mavelu štampiljk. Ravno prav velik in tako primeren za bolj bogate, kot tudi za zelo enostavne in čiste (CAS) voščilnice.
  bozicno-novoletna-voscilnica-mavelu-rocno-delo-sv-druzina-distress-blazinice-podpis  
  • Preveri tudi spodnji video posnetek, kjer ti zaupam, kako lahko današnjo tehniko uporabiš tudi s čudovitimi stencil šablonicami + še postopek kako samo voščilnico sestaviš :)
  podpis-dan-3

Komentiraj

* obvezna polja

« Nazaj