Prosim počakaj...

Izdelek

{{var product.name}}

je bil dodan v košarico.

Nadaljuj z nakupom ali Na blagajno
Nadaljuj z nakupom
My Cart
0
0,00 €

V nakupovalni košarici nimaš nobenega izdelka. :-(

Delavnica z Distress blazinicami #4

naslov-na-blogu-dan-4
  • Do sedaj smo se naučili, da lahko Distress blazinice uporabljamo za odtiskovanje štampiljk in izdelavo ozadja. Naslednjo tehniko, ki ti jo bom predstavila danes, pa jaz uporabljam praktično vedno ko se lotim papirčkanja. Ne vem kdaj sem nazadnje naredila voščilnico, kjer ne bi uporabila te tehnike. Tudi pri izdelavi mini albumčkov jo vedno uporabljam... Te že zanima katero tehniko uporabe Distress blazinic se bomo danes naučili? Danes ti bom predstavila tehniko senčenja, ki je res nadvse uporabna. Poleg tega pa so Distress blazinice trenutno edine na tržišču, ki omogočajo tako lepo senčenje.
  slika-sencenje-z-distress-blazinicami-prva-slika  
  • OK pa povejmo najprej nekaj o pripomočkih, ki nam pomagajo pri senčenju z Distress blazinicami :) Jaz najraje uporabljam pripomoček imenovan aplikator oz. v angleščini blending tool. To je v bistvu neke vrste držalo, nanj pa je pripeta penca s katero lahko senčiš. Obstajata dve vrsti takih držal. Eno je pravokotne oblike in drugo je okroglo, oba pa sta super in zelo uporabna. Kako točno se jih uporablja pa lahko izveš v video, ki ga najdeš čisto na dnu objave :) Drugi tak pripomoček pa bi v slovenščini lahko imenovali naprstni aplikator v angleščini pa imajo zanj izraz Sponge dauber. Še posebej primeren je, ko želiš senčiti manjše površine z njim pa se zelo lepo senči robove papirja tudi z drugimi barvnimi blazinicami.
  aplikatorji za distress blazinice tehnika-1
  • Pripomočke smo spoznali, pa gremo sedaj naprej na same tehnike senčenja z Distress blazinicami. Najbolj pogost način senčenja je po robovih papirčkov, kar same papirčke bolj povdari ob enem pa jih lepo združi z ostalimi dodatki. Senčiš lahko ali z Distress blazinico direktno, ampak še boljši učinek dobiš, če uporabiš aplikator, saj je nanos barve veliko bolj nežen in prehodi so veliko lepši.
    tehnika-2
  • Tehnika senčenja z Distress blazinicami je uporabna tudi pri izdelavi ozadja, saj lahko z njeno pomočjo hitro in precej enostavno pobarvaš bel papir in ga narediš eno ali večbarvnega. Ker se Distress blazinice med seboj zelo lepo mešajo, lahko s tehniko senčenja dobiš tudi čisto nove barvne kombinacije. Recimo, da uporabiš modro in rumeno Distress blazinico in na njunem stiku, boš potem dobila zeleno barvo, ki pa bo zelo lepo prehajala iz rumene v modro oz. obratno. To je tudi ena izmed čudovitih lastnosti Distress blazinic, saj spodnja nanešena barva vpliva na zgornjo, in tako imaš vedno lepe prehode med samimi barvami.
  tehnika-3
  • Distress blazinice in tehniko senčenja lahko uporabiš tudi pri stencil šablonicah. Tu še posebej čudovito pride do izraza, če uporabiš več različnih barv, ki se med seboj prelivajo. Že tako bi bilo samo ozadje čudovito, ko pa dodaš še stencil šablonico, pa dobiš čudovit vzorček, ki je lahko bele barve, lahko pa bel papirček najprej pobarvaš z eno barvo, nanj položiš stencil šablonico in senčiš z drugo barvo ali pa z isto in tako dobiš učinek vodnega žiga. Skratka možnosti je ogromno in naj te ne bo strah jih preiskusiti.
  tehnika-4
  • S tehniko senčenja z Distress blazinicami pa lahko tudi senčiš same izrezke, ki jih narediš s pomočjo rezalnih šablonic. Jaz ponavadi vedno izrežem iz belega papirja in ga nato pobarvam oz. posenčim z Distress blazinicami :) Na tak način mi ni potrebno imeti doma gore papirja. Dovolj je že nekaj listov belega :)
  bozicno-novoletna-voscilnica-distress-blazinice-srnici-v-snegu-podpis  
  • Seveda, pa sem ti tudi tokrat pripravila bonus voščilnico, ki sem jo skoraj v celoti izdelala s tehniko senčenja z Distress blazinicami. Najprej sem si izdelala srnici, ki sem ju izrezala iz belega papirja in senčila z rjavo Distress blazinico. Nato sem si naredila modro ozadje s snežinkami, kar mi je uspelo narediti s stencil šablonico in tehniko senčenja. Tu sem uporabila dve modri barvi, da je samo ozadje malce bolj razgibano, kot bi bilo, če bi uporabila samo eno barvo. Izrezala sem dva hribčka in ju po robovih posenčila z sivo rjavo Distress blazinico, da sem ju malce bolj povdarila.
 
  • Ker doma nimam ravno veliko barvnega papirja, sem si ga naredila kar sama in sicer tako, da sem osnovo za voščilnico posenčila s temno modro Distress blazinico. Kako sem zaščitila voščilnico, da se mi ni barva iz podloge prenesla na zadnjo stran voščilnice, pa lahko preveriš v videu na dnu objave :)
  bozicno-novoletna-voscilnica-distress-blazinice-srnici-v-snegu-blizje-podpis  
  • Potem pa sem samo voščilnico sestavila skupaj in v prazen prostor med srnici odtisnila še napis v slovenskem jeziku. Ker pa nisem počakala, da se mi je senčeno ozadje posušilo, lahko vidiš, da se mi je odtisek spackal. Zato nasvet, da vedno počakaj, da se ti barva posuši! Za pikico na i pa sem s pomočjo lepila glossy accent na robove hribčkov nanesla še Distress bleščice, ki dajo učinek sladkorja, ko se samo lepilo posuši :)
  video-predstavitev-dan-4   podpis-dan-4

Komentiraj

* obvezna polja

« Nazaj