Prosim počakaj...

Izdelek

{{var product.name}}

je bil dodan v košarico.

Nadaljuj z nakupom ali Na blagajno
Nadaljuj z nakupom
My Cart
0
0,00 €

V nakupovalni košarici nimaš nobenega izdelka. :-(

Delavnica z Distress blazinicami #5

naslov-na-blogu-dan-5
 • Hej hej... Danes je zadnji dan našega druženja v okviru delavnice o Distress blazinicah in upam, da si se naučila veliko novega o njih in da jih boš seveda s pridom uporabljala :) Če so te distress blazinice navdušile, pa jih lahko samo še danes in jutri dobiš po zares ugodni ceni :)
  barvanje-z-distress-blazinicami-prva-slika  
 • Za danes nam je ostala še ena taka večja tehnika uporabe Distress blazinic in to je tehnika barvanja. Barvaš lahko odtiske ali pa si samo izdelaš ozadje :) Pri barvanju odtiskov je v prvi vrsti zelo pomembno, kakšne vrste papir uporabiš in kakšno samo blazinico za odtisek. Vedno, ko izdeluješ voščilnico, kjer je medij voda, ti res toplo priporočam uporabo akvarelnega papirja, saj se le ta najlepše obnaša v stiku z vodo. Same odtiske pa je najbolje narediti z dobro vodoodporno blazinico. Jaz tu priporočam uporabo Archival ink blazinice ali pa Hero Arts črne blazinice.
pripomocki-za-barvanje
 • Pri barvanju vedno začneš s svetlejšim odtenkom in če pri odtisku uporabiš samo eno barvo, si svetlejši odtenek narediš tako, da distress blazinico zmešaš z veliko količino vode. Odtiske barvaš v več plasteh. Kot že rečeno začneš z zelo svetlo in potem nadaljuješ h temnejšem odtenku. Vmesne plasti pa vedno pred nanosom naslednje barve dobro posušiš, ker v nasprotnem primeru, se ti bodo barve med seboj začele prelivati. Enak nasvet pa velja, ko barvaš dva dela, ki sta skupaj z različnimi barvami. Najprej pobarvaj eno barvo in se šele nato loti naslednje barve, pri tem pa seveda pazi, da je barva pred nanosom nove vedno suha!
  prva-fotka-mavelu  
 • S tehniko barvanja z Distress blazinicami pa lahko izdelaš tudi čudovit "color wash" efekt, ki ga lahko uporabiš za ozadje. Tu gre dejansko za nanos zelo vodene barve, ki jo razporediš na večjo površino. Jaz sem v video prispevku izdelala ozadje v treh barvah, ki sem jih med seboj lepo zabrisala, da imam lepe in jasne prehode.
 
 • Pri barvanju je seveda treba uporabiti tudi čopič, o katerem nisem povedala še čisto nič :) Za začetek ti priporočam uporabo H2O čopiča, ki je narejen tako, da sam dozira vodo iz posebne posodice. Ko pa se samega barvanja že malce navadiš, pa lahko uporabiš tudi navadni čopič in vodo, ki pa naj bo dobre kvalitete, saj je drugače samo barvanje precej nerodno, končni rezultat pa ni tako si ga sama želiš.
 
 • Kot pri vsaki stvari pa tudi tule velja rek:
  misel-okvircek-vaja-dela-mojstra 
 • Seveda pa sem ti tudi tokrat pripravila bonus voščilnico, kjer sem s štampiljkami izdelala motiv kamina z ognjem in vsemi dodatki in vse skupaj pobarvala z Distress blazinicami. Da sem dobila lep svetleč učinek ognja, sem ga še dodatno pobarvala z zlatim in pa prozornim Wink of Stella markerjem.
  bozicno-novoletna-voscilnica-kamin-mavelu-podpis  
 • Da bo osrednji motiv prišel lepo do izraza, sem sam akvarelni papirček z motivom prilepila na črno ozadje in nato vse skupaj na osnovo za voščilnico. Nad osrednji motiv sem odtisnila še napis v Slovenskem jeziku v črni in zlati barvi. Sama zlata barva naredi samo voščilnico še bolj praznično :) Se strinjaš z mano?
  bozicno-novoletna-voscilnica-kamin-mavelu-blizje-podpis video-predstavitev-dan-5 bonus-voscilnica-dan-5-2
 • Tudi za danes pa imam zate še eno dodatno bonus voščilnico in pa bonus video z izdelavo voščilnice. Sama vošiščilnica je precej preprosta, kjer sem samo ozadje izdelala s "Color wash" tehniko, ga dobro posušila in nato nanj toplotno embosirala napis v slovenskem jeziku.
  bozicno-novoletna-voscilnica-distress-wash-effect-mavelu-podpis  
 • Sama štampiljka je oblikovana tako, da se jo lahko uporabi kot osrednji motiv na voščilnicah in je zelo primerna za masovno izdelavo samih voščilnic. Za pikico na i sem dodala samo še nekaj zvezdic, ki sem jih izrezala z Memorybox rezalno šablonico.
  bozicno-novoletna-voscilnica-distress-wash-effect-mavelu-blizje-podpis  
 • Papir, ki sem ga uporabila, pa sem izdelala kar sama. Kako pa lahko preveriš v spodnjem videu :)
  podpis-dan-5

Komentiraj

* obvezna polja

« Nazaj