Prosim počakaj...

Izdelek

{{var product.name}}

je bil dodan v košarico.

Nadaljuj z nakupom ali Na blagajno
Nadaljuj z nakupom
My Cart
0
0,00 €

V nakupovalni košarici nimaš nobenega izdelka. :-(

Distress markerji

naslov-na-blogu-predstavitev-distress-markerjev
  • Hej hej… Za danes sem se odločila, da ti pripravim kratko objavo o distress markerjih in kaj vse lahko z njimi počneš :) Ja so uporabni za veliko več stvari kot samo za barvanje odtiskov :)
 
  • Distress markerji so izdelani na vodni osnovi in vedno (tudi ko so že suhi) reagirajo z vodo. Kar je odlična lastnost in jo lahko uporabiš pri številnih tehnikah…  In ravno ta lastnost ti tudi omogoča, da jih lepo opereš iz oblačil, če se slučajno z njimi popackaš… Trenutno se jih dobi se jih v 54 barvah, kar je ena barva več kot pri distress blazinicah. In ta dodatna barva je bela, ki pa ima malce drugačne lastnosti, ampak o tem malo kasneje. Vse ostale barve pa se ujemajo z barvno paleto distress blazinic.
  distress_markerji  
  • Sam marker ima dve konici, na vsaki strani eno. Ena je v obliki čopiča, kar ti omogoča, da z njim lepo barvaš odtiske, ali pa z njim barvaš večje površine. Druga konica pa je tanka plastična konica, ki ti omogoča zelo natančno barvanje oz. nanos barve, z njo pa lahko tudi zelo lepo pišeš. Če se ti slučajno konica v obliki čopiča poškoduje, jo lahko čisto enostavno zamenjaš z novo, tako da poškodovano konico odstraniš, jo obrneš in uporabiš drugi konec konice. Super kajne?
  distress_marker_konica  
  • Samega markerja ni mogoče polniti, lahko pa ga osvežiš, če se ti slučajno zgodi, da si ga pustila odprtega in se je seveda posušil. Osvežiš ga lahko s prav posebno raztopino za osvežitev barvnih blazinic na vodni osnovi (ki pa je uporabna tudi pri markerjih).
 
  • Markerje lahko med seboj tudi mešaš… Kako? S temnejšim markerjem podrgni po akrilni ploščici ali Non-stik podlagi in nato s svetlejšim markejem s konico v obliki čopiča to barvo poberi, da se vpije v konico. Potem pa lahko začneš z barvanjem in dobiš tak res fantastičen prelivajoč efekt… A kar brez skrbi, saj se ti bo marker kmalu vrnil v prvotno barvo. Ne bo se ti za vedno obarval, boš pa dobila čudovit ombre efekt, ki je zadnje čase zelo moderen :) Lahko pa jih tudi malce napojiš z vodo in tako dobiš ombre efekt iste barve.
  distress_marker_intenziteta_barve  
  • Se vrnemo še malo k belemu distress markerju, ki je malce poseben :) Ta marker je neprosojen, kar ga loči od ostalih distress markerjev, ki so prosojni. Zato je tudi viden na temnih papirjih, vendar moraš malo počakati, da se marker posuši. Sprva je prozoren, vendar med vpijanjem v papir dobiva pravo lepo belo barvo. Tanka konica tudi ni čisto tanka, ampak je malo debelejša v obliki kapice. In kaj če beli distress marker mešaš z ostalimi distress markerji? Dobiš nekaj fantastičnega :) Barva pride lepa mlečna in polprosojna… Res super zadeva, še posebno, če želiš kakšno barvo malce posvetiti.
 
  • In kakšne so vse tehnike uporabe distress markerjev? Preveri spodaj, kjer sem ti jih naštela kar nekaj :)
  ideje-kako-uporabiti-distress-markerje-1 ideje-kako-uporabiti-distress-markerje-2 ideje-kako-uporabiti-distress-markerje-3 ideje-kako-uporabiti-distress-markerje-4 ideje-kako-uporabiti-distress-markerje-5 ideje-kako-uporabiti-distress-markerje-6 ideje-kako-uporabiti-distress-markerje-7 ideje-kako-uporabiti-distress-markerje-8
  • Iz moje strani je za danes to vse :) Jaz upam, da ti informacije pridejo zelo prav in se bereva zopet jutri :) Pozdravček,
  podpis  

Komentiraj

* obvezna polja

« Nazaj