Prosim počakaj...

Izdelek

{{var product.name}}

je bil dodan v košarico.

Nadaljuj z nakupom ali Na blagajno
Nadaljuj z nakupom
My Cart
0
0,00 €

V nakupovalni košarici nimaš nobenega izdelka. :-(

Fantastična rdeča in roza kombinacija


Je že res, da je roza barva v bistvu razredčena rdeča oz. no rdeča pomešana z belo, a da bi fantastično pašale skupaj, ta je pa nora.

No v bistvu ni res in to ti bom dokala na današnji voščilnici, kjer sem uporabila ravno to kombinacijo.

Seveda, ne moreš vzeti kar dveh naključnih odtenkov roza in rdeče barve in predpostavljati, da bosta lepo pašali skupaj. Lahko da bosta, je pa to vse prej izjema kot pravila. In to velika izjema, saj se ponavadi roza in rdeča vizualno tepeta.

Trik je v tem, da uporabiš ravno prave odtenke.

Kaj pa to pomeni?

Torej rdeča mora biti precej nežna in že malce spominjati na roza, ali če rečem drugače v podtonu je potrebno slutiti sledove roza barve. Medtem ko je pri roza barvi podobno in mora pravi odtenek vsebovati tudi kar nekaj rdeče barve ali oranžne barve, da se bosta barvi med seboj lepo ujeli.

Seveda zelo pomaga tudi, če uporabiš nežnejše tone, saj nekako velja nepisano pravilo, da je nežne barve med seboj tudi lažje kombinirati.

Na moji današnji voščilnici sem uporabila že naš slavni papir Pravljične lučke, rdečo pa sem uporabila na božični zvezdi, ki sem jo odtisnila z nežno rdečo blazinico.Pri tej voščilnici sem predvsem želela porabiti čim več ostankov papirja, ki sem jih izrezala v obliki bannerja in za malce blišča in globine sem dodala tudi zlato barvo, ki samo voščilnico naredi zanimivejšo in barve med seboj še lepše poveže.

Na belem ozadju sem zopet želela uporabiti tekoče perle in zapolniti praznino, a sem se še pravočasno ustavila in kar sama naredila 3D efekt, saj moja zbirka embosirnih srajčk ni ravno velika + želela sem tako enostavno in čisto ozadje.

Kar sem dosegla s črtami, ki sem jih narisala kar s ploščo za utore.Če si se kdaj uprašala, zakaj bi potrebovala sivo blazinico imam tokrat zate odgovor. Zato, ker včasih bo napis preveč "sekal" ven in bo uničil nežnost voščilnice. Kot bi se to zgodilo v mojem primeru.

In še en razlog je, zakaj sem uporabila sivo barvo. Če dobro pogledaš, boš videla, da je  zgornji del (še posebno levi) precej "zabasan" oz. da se tam veliko dogaja, v spodnjem desnem kotu pa je vse "mrtvo".In če bi uporabila še črno blazinico, bi dobila na voščilnici neravnovesje, katero bi povzročilo, da bi voščilnico navidezno vseskozi želelo prevagati na levo stran, kar da je precej neprijeten občutek ob pogledu nanjo. Siva barva pa je precej nevtralna in ravno prav opazna, da se napis ne izgubi.

Takolele... Pa sva prišle do konca objave... Spodaj v komentarju bom zelo vesela tvojega komentarja, ali ti je rdeče roza barvna kombinacija tuja ali ne in če sem te mogoče danes spodbudila, da jo mogoče preiskusiš tudi ti na svojih božičnih voščilnicah.

Imej čudovit, zabaven in ustvarjalen dan še naprej! Veliiiiiiiiiiiiik objem in koš poljubčkov!

Komentiraj

* obvezna polja

« Nazaj