Prosim počakaj...

Izdelek

{{var product.name}}

je bil dodan v košarico.

Nadaljuj z nakupom ali Na blagajno
Nadaljuj z nakupom
My Cart
0
0,00 €

V nakupovalni košarici nimaš nobenega izdelka. :-(

JANA (gostja v mesecu juliju) predstavlja #2

CEKINČKI IN SLAMA

 
  • V paketku, ki mi ga je Marina poslala za julijski objavi, so bili med drugim tudi sequini in palčke iz slame. Včasih se zgodi, da nekatere izdelke prvič vidim in takrat je čas, ko začnem podrobno raziskovati njihov namen in uporabo. Na koncu sem vesela, da sem se spet nekaj novega naučila. Današnja objava bo razdeljena na dva dela in sicer: shaker voščilnica z bleščicami in izdelki iz slame.
 

SHAKER VOŠČILNICA Z BLEŠČICAMI

  shaker za mavelu  
  • Preden uporabimo sequine za okraševanje, je pomembno, da se zavedamo, kako najbolje uporabiti te majhne cekinčke, da z njimi ne pretiravamo. Sequins oz. ploščice, imenovane tudi bleščice ali cekinčki, ki so sploščene oblike, pogosto uporabljajo za okras oblačil in kostumov. Vendar pa so bleščice v preteklosti služile veliko bolj praktičnemu namenu.
  shaker1  
  • V Sredozemlju in na Bližnjem vzhodu, od koder izvirajo bleščice, so bili pisani cekinčki sprva kovanci. Bili so vezeni na žensko obleko, ki so prikazovali status družine in ovrednotili žensko.
  shaker2  
  • Danes bleščice (cekinčki) niso več kovanci. Dodajamo jih zmerno in z dobrim okusom lahko obogatimo marsikateri izdelek. Na voljo so v številnih velikostih od 2 do 30 mm premera. Medtem, ko so večina bleščic ravnih ali rahlo ukrivljenih, so druge takšne, da odbijajo svetlobo v različne smeri.
  shaker3  
  • Najbolj priljubljena je okrogla oblika. Poznamo pa tudi bleščice v obliki osmerokotnikov, šestkotnikov, zvezd, listja, snežink, rož. Značilnost cekinčkov je tudi, da pri množici barv vključujejo različne premaze, ki ustvarijo večjo globino in teksturo.
  shaker4  
  • Bleščice uporabljamo pri vezenju in šivanju na različne tkanine; kot dodatek oblačilom za posebne priložnosti (poroke), rokavice, čevlji, torbice; dodatek novoletnemu vzdušju: nogavice, sveče, okraski; dekorativni dodatek za lase, trakovi za lase, špangice; torbice, zavese, okrasne brisače; papirnati izdelki (voščilnice, albumi), itd.
  shaker5  
  • Ustvarjanje z bleščicami – cekinčki naredijo umetniško delo edinstveno in projekte samo izboljšajo. Obstaja veliko vrst bleščic, zato izberite tiste, ki jih pri svojem delu potrebujete. Če jih boste skrbno in previdno izbrali,  lahko izdelek na zabaven in očarljiv način »zablešči« v vsej svoji lepoti.
  shaker6  

IZDELKI IZ SLAME

  slama1  
  • Pletenje slamnatih izdelkov je redka ohranjena obrt, ki se večina pojavlja v Prekmurju. Izdelki se pletejo iz ržene slame, pšenično klasje pa se uporablja za dekoracijo. Izdelki iz slame so: doužnjek (bogato okrašena svetilka), vaze, amfore, košarice, srčki, venčki, novoletni okraski.
  slama2  
  • Ker sem prvič izdelovala iz slame, sem se odločila, da naredim zelo preprost novoletni okrasek. Preden začnemo z izdelovanjem, moramo slamnate palčke nekaj časa namakati v vodi, da postanejo prožne. Pri izdelovanju sem se zabavala, zato sem prepričana, da bom v prazničnih dneh naredila še pleten venček. Več o sami izdelavi omenjenih izdelkov pa pokukajte na internet, kjer dobite veliko informacij.
 
  • Z vami sem bila Jana iz  Janin ustvarjalni vrt. Upam, da vam je bila današnja objava všeč in ste se naučile kaj novega ;).
  banner-za-izdelke

Komentiraj

* obvezna polja

« Nazaj