Prosim počakaj...

Izdelek

{{var product.name}}

je bil dodan v košarico.

Nadaljuj z nakupom ali Na blagajno
Nadaljuj z nakupom
My Cart
0
0,00 €

V nakupovalni košarici nimaš nobenega izdelka. :-(

Male skrivnosti za lažje ustvarjanje #1

REZANJE S TANKIMI REZALNIMI ŠABLONICAMI

 
  • Vsak dan bolj so v svetu papirčkanja ali scrapbookinga popularne tanke rezalne šablonice. obstaja nešteto različnih proizvajalcev a najboljše med vsemi so te, ki so narejene v ZDA. Pridejo lepe sive barve in so prevlečene s posebnim namazom, kar jim omogoča, da se enostavno odstranijo iz same šablonice, če pa se slučajno "zagozdijo" v njej, pa imajo male luknjice s pomočjo katerih lahko potem ostanke ali pa celo izrezke odstraniš iz šablonice.
  tanke-rezalne-sablonice-banner  
  • Nekatere šablonice imajo tudi narejene majhne "hribčke", ki potem ko se jih spusti skozi rezalno napravo izdelajo utore in tako dobi sam izrezek še dodatno globino :) Ponavadi, pa je ravno s temi utročki največ težav, saj se pogosto ne vtisnejo lepo. Ampak za to obstaja rešitev :) Preveri jo v spodnjem videu :)
  izrezki-listki-z-utori
  • Sigurna sem tudi, da si se tudi ti že kdaj srečala, da ti ravno te tanke šablonice niso lepo odrezale in da je del papirja ostal neizrezan ali pa napol izrezan in ali si potem vse skupaj rezala na roko, ali pa si vse skupaj še enkrat spustila skozi rezalno napravo. Tu obstajata dve rešitvi, ena je, da so tvoje rezalne plošče že čisto dotrajane in da jih je potrebno zamenjati, drugo pa izveš v spodnjem videu :)
  kovinska-plosca-washi  

Se sprašuješ zakaj bi potrebovala to ploščo, če pa lahko enostavno podložiš kar papir? No naj ti naštejem samo nekaj stvari:

  • 1. Sam papir ni konstantno enakomerno debel in pod pritiskom, se vlakna v njem premaknejo in postavijo tako, da med njimi čim manjše trenje zaradi tega pa se ti debelina papirja zmanjša in tako ti šablonica ne izreže lepo.
  • 2. Papir ti lahko tudi uide med valje in ti tako poškoduje ležaj, ki pa ga je zelo težko zamenjati (saj ne obstaja v standardnih merah).
  • 3. Kovinska plošča ali adaptor je ravno prave debeline, da ti ne poškoduje valjev oz. poveča razmak med njimi.
  izrezki-washi
  • Te mogoče zanima katere vse šablonice najdeš pri nas? Ko sem nazadnje gledala jih je bilo skoraj 1000, se pa številka spremninja mesečno (včasih tudi tedensko :))
 

Klikni na to povezavo za ogled šablonic >>

 
  • Tako iz moje strani je to za danes vse :) Se vidimo oz. beremo naslednjič, do takrat pa en prav prisrčen pozdravček!
  banner-za-izdelke-video-nasveti

Komentiraj

* obvezna polja

« Nazaj