Prosim počakaj...

Izdelek

{{var product.name}}

je bil dodan v košarico.

Nadaljuj z nakupom ali Na blagajno
Nadaljuj z nakupom
My Cart
0
0,00 €

V nakupovalni košarici nimaš nobenega izdelka. :-(

Male skrivnosti za lažje ustvarjanje #4

prva-fotka-dan-4

 
  • Danes bom govorila o tehnikah rezanja oz. katere vse pripomočke za rezanje poznamo. Prav dobro se še spomnim, kako sem risala ravne črte s pomočjo ravnila in svinčnika in se potem trudila kar se da na ravnost odrezati ravno črto s pomočjo škaric. Če si že kdaj poskusila kaj podobnega, potem gotovo veš, da je to res mučno in nikoli ne pride lepa ravna črta.
 
  • Kmalu za tem sem nad takim rezanjem obupala in si kupila podlogo  in pa ustvarjalni nožek. Tako rezanje je bilo že veliko bolj natančno, sem pa naredila en mali »kiks«. Nisem namreč imela ravnila s kovinskim robom in tako kaj hitro uničila vse geotrikontnike, ki sem jih imela doma. Seveda potem je sledil nakup kovinskega ravnila, ki je bil sicer ok, ampak me je pa strašno motilo, da nisem videla skozi njega. Ko pa sem odkrila prozorno ravnilo, ki ima kovinski rob, pa sem bila čisto navdušena. Vendar sem potem kmalu ugotovila, da tako rezanje vseeno ni dovolj natančno in sem seveda iskala novo rešitev.
  ravnilo-in-ustvarjalni-nozek-okvir-washi  
  • Našla sem jo v gilijotini, ki je v bistvu naprava za rezanje papirja in deluje na precej podoben način kot prava gilijotina (samo tako strašna ni :))  Z njenim rezanjem sem bila precej zadovoljna, ampak me je nekaj gnalo še naprej in ko sem gledala youtube filmčke sem seveda naletela na rezalnike papirja. Poznamo dve vrsti takih rezalnikov. Eden je s krožnim rezilom in pri temu se rezilo kasneje obrabi, je pa njegova slabost ta, da so mogoče malce bolj nerodni, ko želiš odrezati točno določeno razdaljo po dolžini. Drugi rezalnik pa ima navadno rezilo oblikovano v konico in če se odločiš za uporabo rezila iz titana ti bo kar nekaj časa služil. Pri Fiskarsovih rezalnikih, pa imaš na sredini nosilčka za nožek postavljeno še tanko kovinsko žičko, ki pa ti nakaže, kje bo rezilo odrezalo. Kar je odlično, ko želiš odrezati po točno določeni črti.
  rezalnika-okvir-banner  
  • Seveda jaz še vedno uporabljam škarje, sicer res ne za rezanje večjih ravnih površin. Doma imam dvoje škarij. Ene drobne natančne škarje s pomočjo katerih ponavadi obrezujem odtiske ali pa kakšne motive iz potiskanega papirja. Ker so tanke je rezanje z njimi zelo enostavno. Seveda pa je tudi pomembno, da so dobro nabrušene! Druge škarje pa so malo bolj robustne in so od Tima Holtza. Te pa uporabiljam vedno ko želim odrezati karkoli drugega. Pa naj bo to papir ali tanka žička. Ker so nazobčane ga lepo odrežejo tudi debelejši papir, tanjšo kovino, plastiko in še kaj bi se našlo.
  skarje-za-rezanje-okvir-washi  
  • Upam, da ti bo moj nasvet za lažje rezanje prišel prav :) Do naslednjič pa te prav lepo pozdravljam. Pozdravček,  
  banner-za-izdelke-video-nasveti

Komentiraj

* obvezna polja

« Nazaj