Prosim počakaj...

Izdelek

{{var product.name}}

je bil dodan v košarico.

Nadaljuj z nakupom ali Na blagajno
Nadaljuj z nakupom
My Cart
0
0,00 €

V nakupovalni košarici nimaš nobenega izdelka. :-(

Pogumna levčka in tehnika maskiranja
Živjo,

Sem Kaja iz ustvarjalnice Kajcyika crafts in danes sem se lotila voščilnice s prikupnima levčkoma s katero pa ti bom pokazala tehniko preprostega maskiranja.

Poglej:Pred odtiskovanjem sem si naredila plan in pripravila dva seta štampiljk z levčki -- Vesela druščina in Pogumni levček. Pritegnila me je razlika v velikosti odtisov, saj sem vedela, da bom z njima brez problema dosegla učinek globine. Če dobro pogledaš odtise levčkov boš opazila, da je manjši postavljen pred večjega, pa čeprav sta oba v isti ravnini. Ravno ta efekt sem dosegla z maskiranjem!

Ko je bil plan narejen, sem vzela Sweet ice cream papir. Uporabila sem njegovo sivo stran in najprej na desno stran odtisnila manjšega leva. Poleg tega sem odtis naredila še na maskirni papir, ki je po celotni zadnji strani lepljiv kot samolepilni listek.Nato sem s pomočjo škarij levčka iz maskirnega papirja natančno izrezala in ga nato položila natanko na odtis na sivem papirju. Ko je bila maska na mestu, sem nato odtisnila še velikega leva in pa balon. Poskrbela sem, da se odtisi malo prekrivajo, saj je ravno to čar maskiranja. Kot lahko vidiš, maska na manjšem levu preprečuje, da bi se črte velikega leva poznale na njem in ko maskirni papir odstranimo je pred nami že prelepa slika, ki ima kljub preprostosti kar nekaj globine.

Pri tej tehniki je pomembno, da najprej odtisneš odtis, ki ga želiš imeti v ospredju. Ko imaš ta element odtisnjen, ga potem preprosto maskiraš in potem odtisneš še ostalo. Preprosto, kajne?Za še malo več dimenzije sem s sivim alkoholnim flomastrom levoma in balonu dodala še nekaj senc. Kljub temu pa nisem dodajala nobenih barv, tako da je celotna slika ostala siva.

Nato sem dodala še napis in tokrat sem se odločila za 'Vse najboljše' iz seta Rojstni dan. Za odtis sem uporabila turkizno blazinico, saj se mi zdi, da modra in siva super pašeta skupaj.Kljub dodanemu napisu se mi je zdelo, da nekaj manjka, tako da sem s turkizno blazinico dodala še odtise pik iz seta cvetlični raj.

Vse skupaj sem nato prilepila na osnovo za voščilnico s pomočjo obojestranskega lepilnega traku in obojestranskih blazinic. Čestitka je bila tako končana zelo hitro, ampak danes sem se res osredotočila na tehniko, ki upam, da jo boš tudi ti preizkusila saj je res preprosta!

Kaja

Komentiraj

* obvezna polja

« Nazaj