Sramežljivi napisi na ozadju


Današnja voščilnica je malce posebna :) Pa ne zato, ker bi bi jo bilo zafknjeno narediti ali težko ponoviti ali pa da še nikoli nisem naredila česa podobnega... Posebna je zato, ker mislim, da se je zgodilo prvič, da sem po javljanju v živo v oddaji Ustvarjalni Party, naredila še eno voščilnico, katere inspiracijo sem črpala iz voščilnice iz oddaje.

Denis (moj fant, ki mi pomaga, da je oddaja Ustvarjalni Party posneta iz različnih kotov, tako da lahko ve vidite čim več detajlov) me je v oddaji izzval, da odtisnem različne napise na ozadje voščilnice. Če si oddajo gledala, potem govoto veš o čem govorim. Če si jo slučajno zamudila, pa si lahko njen posnetek pogledaš na Mavelu TV-ju, s klikom tule.

Ker sem imela voščilnico že skoraj do polovice izdelano, tega nisem mogla narediti v oddaji. Ker pa mi je bila ideja všeč sem se odločila, da jo izdelam še enkrat, le da bom tokrat napise odtisnila kot ozadje na voščilnici.Kako to najlažje naredimo? Čisto enostavno. Najprej si izrežeš papir, ki ga želiš imeti za ozadje. Potem pa si na akrilno pločico postaviš vse besede, ki jih želiš odtisniti na ozadje. V mojem primeru je bilo to 5 besed. Moji odtiski so odtisnjeni precej enakomerno. Pa ne zato, ker bi bila tako natančna, ali ker sem porabila 1 uro, da sem pripravila samo ozadje voščilnice.

A-a... Za to obstaja en tak poseben trik. Potrebuješ akrilno ploščico, ki ima vgravirane črte. Potem pa štampiljke na akrilno ploščico postaviš v dve vrste tako, da se spodnji del črk dotika črte na ploščici. Kot bi recimo pisala v črtast zvezek. Tako dosežeš, da so štampiljke na ploščici enakomerno oddaljene ena od druge (seveda, če so vse štampiljke enake širine).
In potem, ko jih odtiskuješ na papir si zopet pomagaš s črtami na akrilni ploščici in sicer tako, da spodnjo vrsto odtisnjenih besed poravnaš s črto na akrilni ploščici, ki je najbližje štampiljkam na ploščici. In to ponavljaš, dokler nimaš odtisnjenega celega ozadja.In še nekaj. Če dobro pogledaš, boš videla, da se mojih besed skoraj ne vidi. Zato sem jih poimenovala kar sramežljivi napisi. Zelo je namreč pomembno, da pri tej tehniki uporabimo čim bolj svetlo barvno blazinico, saj želimo, da dajo odtiski samo malce globine voščilnici, ne pa da preveč izstopajo.V primeru, da bodo napisi preveč izstopali, se lahko hitro zgodi, da bo voščilnica izgubila svoj čar, saj bo pozornost usmerjena v ozadje, namesto na motiv (v mojem primeru mucko in sovico).

Na spodnji del voščilnice sem prilepila papirnat banner na katerega pa sem z delnim odtiskovanjem odtisnila štampiljko, kjer pa se vidi samo del besedila (celoten napis se namreč glasi: Želimo vam vesel božič in srečno novo leto). Kako sem to naredila pa ti zaupam enkrat drugič :)

Da je voščilnica malce bolj polna sem dodala še snežinke, ki sem jih razporedila v trikotnik in v njihovo središče dodala še male prozorne diamantke.

Aja še to... mucko in sovico sem odtisnila na Bristol papir, ju pobarvala z distress blazinicami in markerji in jih izrezala s pripadajočimi šablonicami.

Kakšna se ti zdi voščilnica? Bom zelo vesela tvojega komentarja, ki mi ga lahko zaupaš spodaj :)

Ekola... Iz moje strani je to vse. Pošiljam ti veliiiiiiiiiik objem in koš poljubčkov in ti želim čudovit, zabaven in ustvarjalen dan še naprej! Xoxo