Prosim počakaj...

Izdelek

{{var product.name}}

je bil dodan v košarico.

Nadaljuj z nakupom ali Na blagajno
Nadaljuj z nakupom
My Cart
0
0,00 €

V nakupovalni košarici nimaš nobenega izdelka. :-(

Tema meseca maja

naslov-na-blogu-akvarelna-tehnika
 • V mesecu maju se bomo pozabavali z akvarelno tehniko :) Zakaj? Ker je to vsakič bolj popularna tehnika v svetu papirčkanja in ker je takoooo zelo zabavna :) Na začetku sem so jo kar malo bala, ker sem skozi imela v mislih, da je to samo za tiste prave umetnike, kamor pa jaz sigurno ne spadam. Poleg tega pa niti nisem vedela, katere pripomočke naj uporabim in kakšne so to akvarelne barve in zakaj bi jih imela, če ne znam risati z njimi… Ufff koliko enega strahu za prazen nič :) Še dobro, da sem se lansko leto udeležila delavnice na to temo, kjer sem se lahko učila od svetovnih mojstric papirčkanja in so mi pokazale, kako enostavno in zabavno je vse skupaj :)
 
 • Fora akvarelne tehnike je samo v tem, da delaš z vodo in mediji, ki z vodo reagirjo. Potem pa je čisto na tebi katere medije uporabiš. In presenečena boš, koliko od tega materiala imaš že doma :) Gotovo imaš lonček z vodo in čopič, lahko pa uporabiš tudi H2O čopič. Vsekakor pa za najboljše rezultate potrebuješ dobre čopiče.
h2o-copic-akvarelna-tehnika
 • Si za to, da skupaj preveriva, katere vse izdelke lahko uporabiš za akvarelno tehniko in katere od teh že imaš doma? No pa začniva…
 
 • Gotovo imaš doma vsaj kakšen Distress izdelek… Naj bo to blazinica, marker, barva, polnilo… Ker so narejeni tako, da reagirajo z vodo, jih lahko vedno uporabiš v akvarelni tehniki. In kako? Lahko z njimi barvaš odtiske, izdeluješ ozadje, odtiskuješ štampiljke (moraš pa štampiljke poškropiti z vodo), jih uporabiš skupaj s stencil šablonicami in še in še in še… Tekom tega meseca, ti bom predstavila kar nekaj teh tehnik v video posnetkih za lažjo predstavitev… Kar nekaj že posnetih videov pa uporablja ravno te tehnike in zato sem ti jih nekaj priložila spodaj.
   
 • Potem če imaš doma akvarelne barvice, jih lahko seveda uporabiš tule… Z njimi lahko čudovito pobarvaš odtiske in tudi to ti predstavim tekom tega meseca… Včeraj sem ti v tej objavi pokazala, kako pa lahko z akvarelnimi barvicami barvaš tudi izrezke :) Ja res je… Do sedaj sem jaz izrezke kot po pravilu vedno senčila z Distress blazinicami. Ampak včeraj sem se tako navdušila nad idejo barvanja izrezkov z akvarelnimi barvicami in H2O čopičem, da bom to gotovo še ponovila.
komplet-za-akvarelno-barvanje
 • Akvarelno tehniko pa lahko seveda izvajaš tudi z akvarelnimi barvami, ki se jih dobi v tubi ali »torticah«. Tudi z njimi lahko barvaš svoje odtiske in če si nadarjena za risanje, lahko z njimi tudi rišeš v akvarelni tehniki. Jaz žal te sreče nimam, poznam pa kar nekaj načinov, kako lahko malo zgoljufaš in tvoj izdelek vseeno izgleda, kot bi bil ročno narisan :) Tako da se najde rešitev za vsakega, tudi za takega kot sem jaz, brez talenta za risanje :)
 
 • OK sedaj smo spoznali osnovne materiale in možnosti njihove uporabe pri papirčkanju. Kaj pa še potrebuješ, da ti bo tehnika uspela? Ko delaš z vodo, vedno (ampak res vedno) uporabljaj dober akvarelni papir, ki je narejen tako, da dobro reagira ob stiku z vodo. Dobro pa se obnese tudi Bristol papir, ki pa mora biti večje gramature oz. debelejši.
 
 • Potem pa nasvet, da se ti papir ne bo uvijal od vse vode, ki jo mora vsrkati in vsega sušenja, ki ga mora prenesti… Papir z maskirnim trakom prilepi na trdo podlago – najbolje leseno in na tak način prepreči uvijanje. Odlična ideja, saj mi sedaj končanega izdelka ni potrebno več prešati pod kupom knjig ali Sizzixovih bigz šablonic, da je na koncu raven :)
maskirni-in-washi-trakovi
 • In kaj še? Hmmmm nič razen tega, da uživaš v tem kar ustvarjaš… In ne pozabi, ni treba, da je popolno in pri akvarelni tehniki se to še kako lepo pokaže :) A mogoče samo še nasvet, da čeprav bo barva na začetku izgledala zelo intenzivno, bo po sušenju malce obledela. To ni nič narobe, to se zgodi, ko se barvo redči z vodo. Vedno lahko dodaš novo plast barve in vsaka plast jo bo naredila bolj intenzivno. Edino na kar moraš biti pozorna je to, da vsako plast pred novim barvanjem posušiš.
 
 • Tako to je nekaj osnovnih podatkov o akvarelni tehniki v papirčkanju. Še več idej in informacij pa seveda sledi tekom meseca, tako da nas kmalu zopet obišči in se bova malo poigrali z barvami in vodo :)
 
 • Do takrat pa te prav prisrčno pozdravljam :) Pozdravček,
podpis

Komentiraj

* obvezna polja

« Nazaj