Prosim počakaj...

Izdelek

{{var product.name}}

je bil dodan v košarico.

Nadaljuj z nakupom ali Na blagajno
Nadaljuj z nakupom
My Cart
0
0,00 €

V nakupovalni košarici nimaš nobenega izdelka. :-(

Tulipančki spoznajo barvice
Ojla moja draga dama...

Današnja učna urica, zadnja v sklopu tehnik, bo namenjena tehniki, katera je v svetu papirčkanja zelo uporabna.

Govorili bova o barvanju z različnimi mediji.

Če medije, ki se jih pri papirčkanju največ uporablja, na hitro razdelim, ki šle v tri skupine.

In sicer:

⭐️ Suho barvanje
⭐️ Akvarelno barvanje (v kombinaciji z vodo)
⭐️ Alkoholno barvanje

O alkoholnem barvanju tokrat ne bomo govorile, ker ga sama praktično ne uporabljam in težko dam kakšen super nasvet.

Lahko pa ti povem to, da če za svoje barvanje uporabljaš alkoholne markerje, boš potrebovala pravilni papir (ponavadi uporabljajo kar neenah papir) in pa pravilno barvno blazinico (MFT hibridno blazinico, LF črno blazinico, Memento blazinico,...), da se ti odtiski med barvanje ne bodo razpackali.

Midve pa se bova danes posvetile barvanju z akvarelno tehniko in pa barvanju s suhimi barvicami.

In saj veš, kako gredo stvari...

Ker video pove več kot 1000 pisanih besed, te prav lepo vabim k ogledu spodnjega videa, kjer sem tehnike razložila na primeru.Ekola...

Upam, da si med gledanjem uživala in se tudi naučila veliko novega :)

Kot si že videla v videu, sem si jaz vzela prav terapevtsko uro in svoje ozadje na voščilnici najprej potiskala z obrisi tulipančkov, potem pa sem jih enega po enega pobarvala s suhimi barvicami.

Kako sem naredila senčko, pa si se verjetno naučila v videu zgoraj.Ker pa se mi je zdelo ozadje precej pusto in sem želela ohraniti videz barvic, sem pikice narisala kar z zeleno barvico.

In prav lepo je prišlo, se strinjaš?

Na oval sem odtisnila čudovit verz Medvedka Pu-ja, vse skupaj prilepila na papir z nitkami in za pikico na i dodala mašnjici in drobne pikice, ki sem jih narisala z Nuvo tekočimi perlami.

Vse skupaj, pa sem prilepila s 3D peno, da je voščilnica dobila večjo globino in posledično, lepše do izraza pridejo tudi tulipančki na ozadju.In na vrsti je...

Domače veselje...

Ki se tokrat glasi:Izberi si štampiljko, ki je oblikovana za barvanje, njen odtisek uporabi na voščilnici in jo pobarvaj. Medij pa si izbereš sama. Lahko so barvice ali pa preprosto akvarelna tehnika.Jaz sem za domače veselje nadaljevala kar z barvanje z barvicami in pa seveda tulipančki.

Le da sem jih tokrat odtisnila po robu ovala, da sem dobila lep cvetoč rob :)

Enako kot na prejšnji voščilnici, sem tudi tokrat uporabila isti verz in pa prazni prostor zapolnila z nežnimi zelenimi pikicami, ki pa so prav tako narisane kar z barvicami.

Ker sem želela ohraniti isto barvno temo, kot na prejšnji voščilnici, sem tudi tokrat uporabila papir z nitkami, s katerim pa sem se tokrat malček bolj poigrala.

Uporabila sem namreč tehniko suhega embosiranja z rezalnimi šablonicami (katero smo se naučili ➡️ tukaj), in na tak način voščilnici pričarala globino.In še nekaj...

Če dobro pogledaš, boš videla, da notranji embosirani rob ovala naredi prav poseben efekt.

Namreč izgleda, kot bi bilo središče (oval) voščilnice počival na nežnem "povštrčku" in je zato prehod iz ozadja na osrednji del voščilnice veliko mehkejši, kot če bi namesto embosiranja šablonico izrezala.

Sedaj pa si na vrsti ti...

Izdelaj svoje domače veselje in ga deli z nami ➡️ tukaj :)

Želim ti čudovit, zabaven in ustvarjalen dan še naprej in ti pošljem veliiiiiiiiiiiik objem in koš poljubčkov!


Komentiraj

* obvezna polja

« Nazaj