Prosim počakaj...

Izdelek

{{var product.name}}

je bil dodan v košarico.

Nadaljuj z nakupom ali Na blagajno
Nadaljuj z nakupom
My Cart
0
0,00 €

V nakupovalni košarici nimaš nobenega izdelka. :-(

Zvonček

Zdravo, Vladka danes z vami!

zvoncek 3 Mavelu

Okrog Božiča, zvončki še posebej veselo cingljajo in verjetno nam takoj pride na misel tista: "Jingle bells, jingle bells...". Mene pa je ob tem zanimalo, kakšen pomen imajo zvonovi na splošno v našem življenju in odkrila sem, da bi jih lahko razvrstili v tri kategorije: verski, kulturni in signalni. Že v antični Grčiji je zvon služil kot znamenje za preplah in najstarejše ime izhaja prav iz pomena znak ali znamenje. Pri nas pa naj bi ime izhajalo iz besede zven. Kdo ne pozna zvonenja na vratih, ki naznanja prihod gostov, ali pa zvonenja budilke. Saj vsi poznamo tisto iz Mačka Murija: "Ko zapoje zvoncek v uri, prebudi se maček Muri...." (si že pojete? :)) V cerkvi zvonenje kliče k bogoslužju, k molitvi. Zanimiv se mi je zdel tudi podatek, da se je nekoč ob zori začelo zvonenje Mariji v pozdrav in čaščenje, ki pa je hkrati naznanjalo tudi to, da se bodo mestna vrata odprla in da se bo začelo prebujanje v mestu, na ulicah in trgu. Ko še ni bilo siren, so z zvonovi naznanjali tudi požar. Nasploh je nekoč imelo zvonenje veliko večjo povezavo z vsakodnevnim življenjem človeka. Tako kot je klicalo k prebujanju in delu, je klicalo tudi k počitku in molitvi. Še danes ima zvonenje iz Cerkva svoj pomen, le da se je ta žal že skoraj pozabil med ljudmi, tako kot mnogo drugih stvari iz preteklosti. In če vas zanima več podatkov, jih boste našli na tej strani. 

zvoncek 1 Mavelu

Moj papirnati zvonček sicer ne zvoni ali cinglja, zato pa nosi voščilo za praznike. Tokrat sem za podlago uporabila valovito lepenko, ki sem jo "malomarno" premazala z belo tempero. Zvon je izrezan iz eko kartona in pobarvan z Fired brick distress inkom. Vejice pa z Peeled paint odtenkom. Napis je iz trgovine Mavelu.

zvoncek 2 Mavelu

Pa lep ustvarjalno zveneči pozdrav vsem skupaj!

[product id="3351"][product id="19"][product id="28"][product id="24"][product id="22"][product id="3535"][product id="577"][product id="880"][product id="157"][product id="3498"][product id="166"][product id="396"][product id="140"][product id="2099"][product id="1797"]

Komentiraj

* obvezna polja

« Nazaj