Prosim počakaj...

Izdelek

{{var product.name}}

je bil dodan v košarico.

Nadaljuj z nakupom ali Na blagajno
Nadaljuj z nakupom
My Cart
0
0,00 €

V nakupovalni košarici nimaš nobenega izdelka. :-(

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani

Splošni pogoji spletne prodajalne z materialom za ustvarjanje Mavelu v lasti podjetja Mavelu Marina Vesel s.p., so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in OZS ter mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

 

Podatki o podjetju

Mavelu Marina Vesel s.p.
Šeškova ulica 14
1310  Ribnica

IBAN SI56 0232 0026 3020 840 (NLB)
Matična številka: 8402531000
ID za DDV: SI78048893

Lastnik: Marina Vesel
e: [email protected]


S spletno trgovino Mavelu (v nadaljevanju »Mavelu.com« ali »spletna trgovina«) upravlja podjetje Mavelu Marina Vesel s.p. (v nadaljevanju »ponudnik«). Ob registraciji v sistem Mavelu obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Kupcu se tako olajša sam nakup, ponudnik pa zagotavlja, da bodo podatki v popolnosti zaščiteni in uporabljeni v skladu s pogoji, s katerimi se (potencialni) kupec strinja. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje Mavelu.com, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Izdelki na Mavelu so redno ažurirani. V primeru, da izdelki niso na zalogi, pa je to tudi jasno označeno in jih ni mogoče naročiti.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
- z gotovino ali plačilno kartico ob prevzemu; Pri dostavni službi GLS dodatnih stroškov ni, razen v primeru, ko stranka želi, da se ji paket pusti na bencinski črpalki Petrol. V tem primeru družba Petrol zaračuna provizijo v vrednosti 0,30 eur za prevzem paketa in dodatnih 0,85 eur, če je za paket potrebno plačati odkupnino.
- z nakazilom na račun upravitelja portala Mavelu – Mavelu Marina Vesel s.p. (po ponudbi / predračunu).

Ob naročilu nad 55 EUR so stroški pakiranja in dostave brezplačni.
(v primeru promocij (kot npr. promocija bon za 5 eur, dodatni popust na vse izdelke,...) se za brezplačno poštino upošteva znesek, ki predstavlja skupno ceno izdelkov z že upoštevanim popustom ali bonom).

 

Dostavna služba GLS

Ob naročilu do skupne cene izdelkov 54,99 EUR znašajo stroški pakiranja in dostave 2,97 EUR. Pri naročilu izdelkov v vrednosti nad 55 eur je poštnina brezplačna. 


Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika, kupec pa ob potrditvi nakupa avtomatsko tudi prejme potrditev naročila na vpisan elektronski naslov.

Minimalna vrednost naročila

Minimalni znesek naročila na spletni strani znaša 19,97 € izdelkov pred prišteto poštnino. To je tudi znesek, nad katerim se lahko koristi promo kodo ob nakupu in nekatere akcije.


Cene

Vse cene vsebujejo 22 % ali 9,5 % (knjige) DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Akcijske cene izdelkov, ki so jasno označene, veljajo izključno samo za izdelke, ki so na zalogi in v času trajanja akcije.

Promocijske kode

Občasno bralcem e-novičk ali preko drugih komunikacijskih kanalov pošljemo promocijsko kodo. Promocijska koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna. Izkoristi se tako, da se v košarici vnese v posebno okence "koda" in potrdi s klikom na gumb "Dodaj". Promocijske kode med seboj niso združljive. Obiskovalec oz. kupec lahko izkoristi ob vsakem nakupu samo eno promocijsko kodo.

ODSTOP OD NAROČENEGA BLAGA

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v petnajstih (15) dneh podjetju na elektronski naslov ([email protected]) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Potrošnik mora najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Mavelu Marina Vesel s.p., Šeškova ulica 14, 1310 Ribnica
Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 15 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano, neuporabljeno in v originalni embalaži, ki prav tako ne sme biti poškodovana.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.
Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
- jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
- pošiljatelj bo jasno razviden,
- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
- jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
- željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina Mavelu in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Znamka Mavelu in logotip sta v lasti podjetja Mavelu Marina Vesel s.p.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova [email protected] Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Mavelu Marina Vesel s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Darilca ob promocijskih akcijah

Ker radi nagrajujemo svoje zveste obiskovalke in obiskovalce, bralke in bralce e-novičk in vse, ki nas spremljajo preko ostalih medijev, mnogokrat izvedemo posebne promocijske akcije. Ena izmed takšnih akcij je, ko podarimo darilca ob nakupu nad določeno mejo. Pri tem so tako meja kot možna darilca vselej eksplicitno in nedvoumno navedena. V kolikor se obiskovalec odloči, da izkoristi takšno akcijo, se hkrati zaveda in obveže, da v kolikor pride do vračila artiklov delno ali v celoti, se prav tako mora vrniti tudi darilce, razen, če preostala vrednost od nakupa vseeno presega mejo, ki je bila določena za darilce ali v kolikor stranka v isti vrednosti zamenja vračajoči artikel za kakšnega drugega iz spletne trgovine. Primer: stranka dobi darilo ob nakupu nad 73 EUR (brez stroškov pošiljanja). Njen nakup znaša 80 EUR, ob čemer prejme darilo. Nato želi vrniti izdelek v vrednosti 20 EUR. Skupna vrednost nakupa tako znaša 60 EUR, kar pomeni, da ni upravičena do darilca in ga mora vrniti. Lahko pa namesto vračila denarja izrazi željo in zamenja vračajoči artikel z artiklom v vrednosti 20 EUR.

Ugodnosti 

Skozi celo koledarsko leto, se bodo  nakupi seštevali na uporabniškem računu in glede na skupno vrednost nakupov v posameznem koledarskem letu, bomo stranko uvrstili v eno izmed skupin, s katerimi pridobi na dodatnih ugodnostih. Ko bo skupni znesek nakupov v koledarskem letu višji od spodnje meje določene skupine, bomo stranko v to skupino avtomatsko uvrstili in do konca leta bo lahko koristila ugodnosti te skupine. Glede na skupno vrednost vseh naročil v prejšnjem koledarskem letu, bomo stranko v novem koledarskem letu pustili v isti skupini ugodnosti in jih bo lahko koristila skozi tekoče koledarsko leto, ali pa jo bomo avtomatsko prestavili v nižjo skupino, v kolikor bo znesek vseh naročil prejšnjega koledarskega leta, manjši od spodnje meje skupine v kateri je bila prejšnje koledarsko leto.

Ugodnosti, ki jih bo stranka lahko koristila so omejene glede na skupino v kateri se stranka nahaja. Vsaka skupina ima določen popust, ki pa ne velja na izdelke v akciji oz. se ne sešteva z drugimi popusti. V kolikor bo imel akcijski izdelek nižjo vrednost popust, kot  pripada stranki glede na skupino v kateri se nahaja, bo obračunan popust skupine od redne cene izdelka. Ugodnostni popust ne velja za nakup darilnih bonov.

Skupine so štiri. V njih se lahko stranka uvrsti, če doseže spodnje vrednosti vseh nakupov.

 

1. Skupina (Bronasta)

V to skupino se stranka uvrsti, ko skupna vrednost vseh nakupov v tekočem koledarskem letu preseže 30 eur. Ugodnosti, ki jih skupina prinaša so:

-          4% popusta na celotni nakup (ne velja za izdelke v akciji, ker se tu upošteva popust, ki je višji (ali popust izdelka ali skupine))

 

 2. Skupina (Srebrna)

V to skupino se stranka uvrsti, ko skupna vrednost vseh nakupov v tekočem koledarskem letu preseže 200 eur. Ugodnosti, ki jih skupina prinaša so:

-          6% popusta na celotni nakup (ne velja za izdelke v akciji, ker se tu upošteva popust, ki je višji (ali popust izdelka ali skupine))

 

 3. Skupina (zlata)

V to skupino se stranka uvrsti, ko skupna vrednost vseh nakupov v tekočem koledarskem letu preseže 600 eur. Ugodnosti, ki jih skupina prinaša so:

-          8% popusta na celotni nakup (ne velja za izdelke v akciji, ker se tu upošteva popust, ki je višji (ali popust izdelka ali skupine))

 

 4. Skupina (platinasta)

V to skupino se stranka uvrsti, ko skupna vrednost vseh nakupov v tekočem koledarskem letu preseže 1200 eur. Ugodnosti, ki jih skupina prinaša so:

-          12% popusta na celotni nakup (ne velja za izdelke v akciji, ker se tu upošteva popust, ki je višji (ali popust izdelka ali skupine))

Nakupi se bodo seštevali samo pri registriranih uporabnikih in tudi nakup mora biti opravljen kot registriran uporabnik in ne kot gost. Nakup se prišteje ostalim nakupom, ko ima stanje zaključen.

 

OBVEŠČANJE IN E-NOVIČKE

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novičke tedensko obveščamo o novostih na strani, novostih v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novičk.